Цілодобовий телемарафон транслюватимуть всі загальнонаціональні канали — РНБО

Цілодобовий телемарафон транслюватимуть всі загальнонаціональні канали — РНБО

В умовах воєнного стану усі загальнонаціональні інформаційні канали транслюватимуть цілодобовий телемарафон.

Про це повідомила 20 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення з посиланням на рішення Ради національної безпеки і оборони.

"Єдина інформаційна політика в державі буде реалізована через об’єднання роботи усіх загальнонаціональних телеканалів", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Нацраді, на виконання цього рішення оператор багатоканальної телемережі компанія "Зеонбуд" на час воєнного стану працюватиме в складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Пояснюють, що таке рішення ухвалено, зважаючи на пряму військову агресію з боку Російської Федерації, активне поширення державою-агресором дезінформації, викривлення відомостей, а також виправдовування або заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України. 

Рішенні РНБО про загальнонаціональний марафон було ухвалено 18 березня. 

"Установити, що в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетним питанням національної безпеки, забезпечення якої реалізується шляхом об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів, програмне наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних передач на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації – цілодобовому інформаційному марафоні "Єдині новини #UАразом", — повідомляється в рішенні.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський 19 березня затвердив відповідне рішення своїм указом.

Фото: ​​pexels.com