Ярина Скуратівська
Ярина Скуратівська

Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка (філологія), Національний університет Києво–Могилянська Академія (практична психологія) та DW Akademie (тренерка з медіа).

Ярина постійно у пошуках звуків і сенсів, тому пішла з аспірантури на радіо, де так і залишилась. Готувала зміни і зміну. Придумувала і втілювала проєкти: від програм першої психологічної допомоги, ток-шоу з зірками до мовної гри чи ранкових етерів.

"Я класична аудіалка, тому все життя наповнене звуками. Банально, але про радіо мріяла з дитинства, коли слухала "брехунець" на кухні. Люблю історію, людей, радіо та його ритми, гру з подвійними сенсами. І так само ненавиджу радянське минуле, скажімо, воліла би історію українського радіо починати з Радіо Афродита — радіо УПА. Бо це має значення. Тому радикальна все життя", — каже вона.

Для Ярини світ рівнозначно звучить життям: вона захоплюється рослинами, які вчиться розуміти і вирощувати всюди, тваринами, яким намагається допомагати і давати шанс на гідне життя, книжками та подорожами, відкладеними до перемоги.

Передачі з архіву Українського радіо

Фатальна жінка, "пантера чоловічих сердець" українських письменників 20х років ХХ століття. Попри фатальну славу, Журлива співала в опері, а пісні на її слова співали довкола. Але після заслання, останні роки свого життя провела у забутті та прикутою до ліжка. Повернути колишню славу взявся С.К.А.Й. Олена Журлива. Мовчи

Василь Стус міг бути першим українським нобелівським лауреатом. Натомість став дисидентом, якого вбила система. Останного. А вірші Василя Стуса лишились. Один із них, в передчутті арешту надруковано було у самвидавівській книжці. Тінь Сонця та Василь Стус "У цьому полі, синьому як льон"

Про охоронця Петлюри та співця радянської дійсності Володимира Сосюру (разом із ”Королівські зайці” “Меркне цигарки вогонь” розкажуть про ніжність і страхи...

Про нестримного хулігана і футуриста Михайля Семенка, який спалив Кобзаря і написав власний, хоча радянська дійсність просто знищила футуристів. А про літню пристрать і любов розкаже Дах Дотерз через пісню “Папіроси”

Ольга Підвисоцька — одна із трьох найвідоміших жінок-доброволиць 1 світової війни. Вчителька, яка не лише змінила професію, а й стала командиркою сотні січових стрільців.

Марія Савчин — зв'язкова ОУН, до 50х років на рівні з чоловіками воювала у підпіллі, кілька разів була заарештована. Після втечі написала книгу спогадів про боротьбу в УПА

Олена Степанів — перша жінка-офіцерка, керівниця чоти УГА, докторка наук, фотомодель і громадська активістка. Пройшовши пекло російського полону, продовжувала боротьбу, викладання і активну діяльність

Дарія Ребет — Громадська діячка, упівка і єдина жінка в керівних органах підпілля. Пережила 5 арештів. На еміграції продовжила активну громадську діяльність

24.02.2023 20:40:27 Люта війна

Єгор Устинов, ведучий новин на Українському радіо, першим повідомив про початок повномасштабного вторгнення росії в Україну. Але звуки сирен і обстріли для нього були знайомі ще з 2014 року з Луганська, з міста, яке залишив Єгор. Твердить, що більше не буде втеч.

24.02.2023 20:22:34 Люта війна

Олена Гуменюк, гостьова редакторка. З початком війни в роботі Олени практично нічого не змінилось: пошуки гостей, робота в режимі “зараз на зараз”. Практично нічого не змінилось, окрім вибухів, прильотів і життя в прифронтовому селі.