"Ніколи знову": Мінкульт презентував сайт, де порівнюють злочини Росії та нацистської Німеччини

"Ніколи знову": Мінкульт презентував сайт, де порівнюють злочини Росії та нацистської Німеччини

На сайті та YouTube-каналі трьома мовами — українською, англійською та російською — порівнюють дії Путіна напередодні вторгнення в Україну з діями Гітлера напередодні Другої світової війни.

"Висновки невтішні, — пише Міністерство культури та інформаційної політики, — Путін майже на 100% повторює кроки Гітлера та веде світ до нової глобальної війни".

На сайті та у відео зібрані докази, що війна в Україні може перерости у Світову, й поради, як цього можна уникнути. МКІП закликає поширювати інформацію про злочини Росії серед закордонної авдиторії.

"Війна в Україні йде за сценарієм Другої світової. А російський президент Володимир крок за кроком повторює дії Гітлера, які втягнули світ у найкривавіші роки за весь час існування людства.

Ми порівняли режими Путіна і Гітлера і були вражені кількістю збігів", — йдеться в вступі на сайті з порівняннями злочинів.

Проєкт розробила міжнародна група істориків та журналістів медіагрупи StarLight Media. Історики, журналісти, медіаексперти, які бажають долучитися до дослідження й доповнювати його новою інформацією можуть звертатися за адресою info.neveragain@gmail.com

Фото: сайт "Ніколи знову"