ЧАЕС знову повністю знеструмлена — "Укренерго"

ЧАЕС знову повністю знеструмлена — "Укренерго"

13 березня ремонтна бригада "Укренерго" відремонтувала високовольтну лінію електропередачі, яка живить Чорнобильську АЕС та місто Славутич. Проте ЧАЕС, яка була захоплена російськими військовими, знову повністю знеструмлена.

Про це повідомляє прес-служба "Енергоатома".

Аварійні бригади вимушені знову їхати в небезпечну зону та ліквідовувати пошкодження.

"О 19:07 13 березня лінію поставили під напругу та почали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та міста Славутич. Однак завершити ці роботи не вдалося, тому що окупанти невдовзі знову пошкодили лінію", — йдеться у повідомленні.

"Лінія, яка живить ЧАЕС та місто Славутич, знову пошкоджена окупантами після того, як ремонтна бригада "Укренерго" відремонтувала її", —  зазначають в компанії.

"Укренерго" наголошує, що Чорнобильська АЕС є важливим об’єктом, який не може залишатися без надійного енергоживлення. Також від лінії, що живлять атомну станцію, залежить електропостачання мешканців міста Славутич. 

Зазначимо, 9 березня в результаті дій російських військових була повністю знеструмлена ЧАЕС. Від початку вторгнення військ Росії на територію України цей об’єкт був заживлений лише по одній високовольтній лінії, оскільки дві інші лінії були перебиті внаслідок обстрілів з боку російських військових.

Після аварійного вимкнення останньої лінії електропередачі, що вела до ЧАЕС, були ввімкнені аварійні дизельні генератори для електропостачання систем, важливих для безпеки. 

Фото: Радіо Свобода