5 найкращих серіалів 2021 року, які можна подивитися за довгі вихідні

5 найкращих серіалів 2021 року, які можна подивитися за довгі вихідні

До закінчення року залишається три дні і це означає, що попереду довгі вихідні, які багато хто любить проводити, закутавшись у ковдру та переглядаючи кінострічки. Радіо Культура вирішило поспілкуватися із кінокритиком Юрієм Самусенком про найкращі серіали 2021 року, які (якщо ви їх ще не бачили) можна подивитися під час зимових свят.

0:00 0:00
10
1x

"Вибір найкращих серіалів цього року був складним, тому що кожного року їх виходить багато й немає змоги подивитися усі. Але й з тих, які я подивився, вибрати знакові, про які хочеться говорити, також було досить важко. Проте я спробував зробити список з п’яти різноманітних серіалів, серед яких кожен зможе знайти щось для себе", – розповів Юрій Самусенко.

1. Гра в кальмара (Squad Game)

Серіал вартий всієї уваги, яку йому приділили, оскільки він досить креативно показує боротьбу "маленьких" людей проти капіталізму. Разом з тим, коли "Гра в кальмара" став популярним, він по суті перетворився в мета-жарт, тому що всі актори стали амбасадорами якихось брендів. Життя імітує мистецтво і складається враження, що серіал переграв сам себе. 

Сюжет розгортається довкола чоловіка, який вліз в борги та дізнається, що є можливість зіграти в гру, перемігши в якій, він отримає величезну суму грошей, які зможуть врятувати його від бідності. На кону гри або гроші, або його смерть. 

Фото: УНІАН

2. Сцени з подружнього життя (Scenes from a Marriage)

Це міні-серіал, який, разом з тим, не варто дивитися в один присіст, тому що він надто сильно емоційно б’є по людях, які не звикли дивитися драми про стосунки. 

Йдеться про рімейк міні-серіалу Інгмара Бергмана, проте з самим Бергманом його поєднує небагато. Серіал був створений під час пандемії й він зважає на це: актори входять на знімальний майданчик в масках і починають грати, а глядач не помічає різниці, коли це відбувається.

Загалом це серіал про чоловіка і жінку, які намагаються владнати свої стосунки зовсім різними способами. 

Фото: Vogue UA

  1. Садівники (Landscapers)

Це один із найпотужніших кінематографічних досвідів року у вигляді серіалу. Сюжет розвивається довкола літньої пари, яка мешкає у Великобританії. Вони переїджають жити в Париж і намагаються розповісти поліції, що 15 років тому вбили батьків жінки – однієї з головних героїнь. Поступово відкривається більше інформації, чому вони це зробили, при тому, що вони не кажуть правди. 

Цей серіал спонукає дивитися знову і знову те, що на початку перших серій нам кажуть, що герої перебувають у в'язниці, але не визнають своєї провини. І що трапилося насправді серіал намагається показати з різних точок зору. Він знятий на реальних подіях.

Фото: Vogue UA

  1. Іграшка для дорослих (Made for love)

Зараз серіад має один сезон, але я сподіваюсь, що будуть й інші. Серіал про жінку, хлопець якої вставив їй в голову чіп для того, щоб повністю її контролювати. Сюжет надзвичайно непередбачуваний: в 2-3 серіях історія з чіпом зникає, проте залишається тема того, якими токсичними можуть бути стосунки між двома людьми, які вибирати один одного, не знаючи справжньої сутності свого партнера.

Фото: The Hollywood Reporter

  1. ВандаВіжн (WandaVision)

Це серіал за коміксами Marvel про Ванду та Віжена – двох персонажів, які вперше з’явилися в одній із частин фільму "Месники". Герої живуть в ілюзорному світі ситкомів, які дуже цікаво обігрують різними ерами. Тобто кожна наступна серія – це нова ера ситкомів в американській історії телебачення. Поступово відкривається цікава правда про те, що все це – ілюзія, яка призводить до несподіваних результатів.

Фото: Telekritika