"Західфест" розглядає варіант тестування відвідувачів на коронавірус

"Західфест" розглядає варіант тестування відвідувачів на коронавірус

Організатори "Західфесту" розглядають можливість тестування на коронавірус всіх відвідувачів фестивалю. Про це в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь" заявив організатор "Західфесту" Яків Матвійчук. Він також зазначив, що не аносуватиме виступи світових зірок, якщо не буде впевнений, що вони приїдуть в Україну.

0:00 0:00
10
1x

"Я ще наразі не можу сказати чи будуть у нас західні артисти, це таке велике питання. Ми не анонсуватимемо західних артистів, поки не будемо впевнені хоча б на 95%, що цей артист до нас доїде. На жаль є певні застереження від Держдепу США і від багатьох урядів в Євросоюзі про те, що Україна не дуже бажана країна для туризму та взагалі для відвідування. Як ви знаєте, що постпандемічні обмеження ще всюди не зняті, тому в'їхати в Україну, в принципі, можливо, але знову ж таки, це перебування на ізоляції, коли заїжджаєш сюди і коли повертаєшся назад, а артисти не хочуть втрачати величезну купу часу просто виступивши один раз", розповів організатор "Західфесту" Яків Матвійчук в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь". 

"Західфест" з 15-го червня почав оголошувати цьогорічний лайнап, який переважно складається з українських артистів. Серед хедлайнерів фестивалю "Океан Ельзи", The Hardkiss, 5nizza, "Один в каное", "Жадан і собаки" та інші.

"Західфест" цього року відбуватиметься 27-29 серпня у селі Родатичі біля Львова. Організатори фестивалю розглядають можливість тестування на коронавірус всіх відвідувачів.

"Загалом ми дотримуватимемося усіх рекомендацій, вимог уряду. Наразі рекомендація лише одна дотримання маскового режиму. Єдина рекомендація і вимога. Цю рекомендацію ми спокійно можемо виконати. Але ми аналогічно розглядаємо варіант із тестуванням усіх відвідувачів експрес-тестами. Є вже досвід закордонних івентів. В Україні навіть кілька івентів великих відбулося, де всіх відвідувачів тестували. І це дає стовідсоткову гарантію, що уряд не матиме претензій з приводу проведення такого масового івенту. І цим мінімізується  імовірність будь-яких контактів і зараження", розповів організатор "Західфесту" Яків Матвійчук в ефірі "Вікенду Нової Музики" на "Радіо Промінь". 

Нагадаємо, організатор Atlas Weekend Дмитро Сидоренко заявив в ефірі "Радіо Промінь", що незважаючи на карантин, фестиваль не зменшувати свій масштаб.

Фото: "Західфест", Facebook