Стартувала друга хвиля реформи Нацполіції — коментує юрист Михайло Каменєв

Стартувала друга хвиля реформи Нацполіції — коментує юрист Михайло Каменєв

Виконавчий директор Громадської організації "Правозахисна ініціатива", юрист, експерт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Михайло Каменєв в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" прокоментував старт другої хвилі реформи Національної поліції.  

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Я не зовсім розумію, що це. У нас є міжнародна технічна допомога, донорські кошти, які реалізовуються. Зазвичай, це пілотні проекти у деяких містах. І коли такі проекти є, то вони і на декілька областей поширені. Подивимось, що реально зміниться у цих областях", — зазначив Михайло Каменєв.

Юрист зауважив, що проблема наркотиків явно не є найбільшою проблемою для українського карного розшуку.

"Це справді є, трафік існує. Ми одна з країн, через яку потрапляють наркотичні речовини до Європи, оскільки у нас дуже великий кордон з Європейським Союзом. Великі наркотрафіки — це не така велика кількість людей, хоча це складно розслідувати і для цього треба висококласні спеціалісти. Враховуючи штат поліції у 120-130 тисяч осіб, то скільки людей там буде займатися наркотиками?" — додав він.

Зазначимо, з 1 серпня у Національній поліції розпочався другий етап реформування підрозділів боротьби з наркозлочинністю. Поліцейські підрозділи будуть реформовані у Закарпатській, Львівській, Херсонській та Черкаській областях. 

Прослухати повну версію.

Фото — Нацполіція, facebook.com