ПЦУ у неділю вперше проведе хресний хід

ПЦУ у неділю вперше проведе хресний хід

У неділю, 28 липня, о 10:30 Православна церква України проведе свій перший хресний хід, який почнеться о 8:30 на території Софії Київської із божественної літургії на чолі з митрополитом Епіфанієм. 

Про це повідомляється на сторінці ПЦУ у Facebook.

"У цьому році 28 липня 2019 ми будемо відзначати 1031-річчя Хрещення України-Руси у своїй незалежній об'єднаній помісній Православній церкві України", — йдеться у повідомленні.

Маршрут хресного ходу ПЦУ пролягатиме від Софії Київської через Володимирський проїзд, Михайлівську площу, вулицю Трисвятительську в парк "Володимирська гірка".

"В 11:00 біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру буде завершено мобелень, присвячений Хрещенню України-Руси", — повідомляє ПЦУ.

15 грудня минулого року на Об’єднавчому соборі архієреї церков обрали Митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви України та ухвалили статут новоствореної Православної церкви України. На Об'єднавчому соборі  6 січня в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій передав Епіфанію Томос про автокефалію Православної церкви України.

ФОТО: Українське радіо