Суд продовжив на два місяці арешт росіянину Вишинському

Суд продовжив на два місяці арешт росіянину Вишинському

Подільський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю, 19 липня, продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою головному редактору "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському, який звинувачується в державній зраді.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення колегія суддів прийняла в п'ятницю вдень після повернення з нарадчої кімнати.

Тим самим було задоволено клопотання держобвинувачення і відмовлено в задоволенні клопотання про пом'якшення запобіжного заходу з арешту на особисте зобов'язання, поданого раніше захистом Вишинського.

Арешт був продовжений до 19 вересня без права внесення застави.

"Продовжити термін утримання під вартою Кирилу Вишинському до 19 вересня 2019 року", — говориться в рішенні суду, яке цитує агентство "Укрінформ".

Захист Вишинського наполягав, що сторона обвинувачення не надала доказів того, що він може втекти, а тому немає причини залишати його під вартою. Адвокати просили випустити їх підзахисного під особисте зобов'язання.

Сам Вишинський стверджував, що особистого зобов'язання повинно бути достатньо для того, щоб випустити його з-під варти. Він запевняв, що планує і надалі виконувати роботу. У той же час суд підтримав сторону обвинувачення і залишив Вишинського під вартою. Адвокати вже заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду про продовження арешту.

Наступне засідання у справі Вишинського заплановане на 16 вересня.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запропонував Росії обміняти Вишинського на Олега Сенцова. 

Фото: Politekа