Зеленський заявив про готовність обміняти росіянина Вишинського на українського політв'язня Сенцова

Зеленський заявив про готовність обміняти росіянина Вишинського на українського політв'язня Сенцова

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Київ готовий звільнити головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якщо Росія одночасно звільнить українського кінорежисера, політв'язня Олега Сенцова.

Про це Зеленський заявив в коментарі журналістам під час відвідування Міністерства оборони сьогодні, 19 липня, повідомляє Офіс президента.

"Якщо ми говоримо про добру волю, і ми дійсно бажаємо, щоб це сталося найближчим часом, ми готові Вишинського поміняти. Сенцов — це як приклад. Ми готові поміняти на Сенцова, але це — не розмінна монета", — зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що кінцевою метою України є повернення з РФ всіх утримуваних там українців.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи готовий Київ першим звільнити Вишинського і чекати у відповідь кроку з боку РФ, Зеленський заявив, що звільнення має відбутися одночасно.

При цьому Глава держави наголосив, що питання обміну між Києвом і Москвою не поширюються на захоплених в кінці минулого року в районі Керченської протоки 24 українських військових моряків: їх РФ повинна передати за рішенням суду.

Нагадаємо, подібну позицію висловила і заступниця міністра закордонних справ, яка вважає, що моряків повинні просто відпустити, а не обмінювати на злочинців. 

Фото: 24 канал