В Туреччині приземлився восьмий літак з деталями до російських С-400

В Туреччині приземлився восьмий літак з деталями до російських С-400

На аеродром турецької авіабази Мюртед, що під Анкарою, прибув уже восьмий літак з компонентами російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Постачання компонентів ЗРК С-400 продовжуються. У зв’язку з цим восьмий літак приземлився в аеропорту Мюртед",  повідомило Міністерство національної оборони Туреччини. 

"Туреччина купує елементи ЗРК С-400 у Росії в рамках підписаного договору. Президент Ердоган сказав у своїй промові, що він бачить, що відбувається в Катарі, Україні, і якщо його країна не буде сильною, вона не зможе боротися з викликами сучасності. Тому Туреччина, незважаючи на стосунки з США і НАТО, стоїть на позиціях суверенітету, маючи право визначати, що для неї краще, а що — гірше", — прокоментував Українському радіо експерт-міжнародник,  кандидат політичних наук Володимир Кушніренко.

За його словами, зараз має місце дуже жорстка конкуренція між США та Китаєм, які програють Росії та її С-400: "У росіян не так багато продуктів, якими вони можуть перемагати на ринку зброї. А продажі С-400 з економічної точки зору дуже вигідні".

Читати також: Туреччина придбала в Росії комплекси С-400

Нагадаємо, у грудні 2017 року між Туреччиною та РФ був підписаний контракт на закупівлю зенітно-ракетних комплексів, які не сумісні з системами НАТО. 

Зазначається, що команда президента США Дональда Трампа визначилася з пакетом санкцій для покарання Туреччини за отримання компонентів російської системи ПРО і планує оголосити про це в найближчі дні.

ФОТО: Укрінформ