На Донеччині через відсутність води люди перекрили трасу та пікетували водоканал

На Донеччині через відсутність води люди перекрили трасу та пікетували водоканал

Жителі кількох районів Костянтинівки Донецької області, понад три тижні не мають води в кранах. Через це сьогодні вони перекрили дорогу на Бахмут,  і пікетували водоканал, повідомляють місцеві ЗМІ.

Жителі району Сантуріновка вимагали від влади подати воду, яка повністю відсутня на верхніх вулицях з 24 травня.

Фото: Новостной портал

Всі проблеми протестувальники виклали представнику водоканалу і заступнику міського голови Віктору Василенку. Він пояснив, що на Білокузьминівському водоводі відсутнє енергопостачання, а джерело Біла Гора і другий Донецький водовід зупинили водопостачання. У підсумку, людей запевнили, що Білокузьминівський водовід вже підключили і воду все ж подадуть, щоправда, невідомо на які вулиці.

На даний момент рух по дорозі відновлено, але протестувальники акцію протесту обіцяють повторити, якщо знову не буде тиску, і перекрити наступного разу залізницю. 

Інша група людей — жителі селища Червоного зранку прийшли до будівлі Костянтинівського водоканалу. Селище Червоне теж входить до складу Костянтинівки і отримує воду з Білокузьминівського водогону, роботу якого зупинили 23 травня. 

"Директора водоканалу Аркадія Демченка на робочому місці не було, секретарка повідомила, що його викликали в Донецьку облдержадміністрацію. До людей вийшов головний інженер підприємства. За його словами, воду подати водоканал не може, воду в місті підвозять за запитами громадян", — повідомляють журналісти з місця події.

Фото: ІА Вчасно

Нагадаємо, 13 числа через аварію на Другому донецькому водогоні залишилися без водопостачання жителі Костянтинівки, Дружківки, Краматорська. Без централізованого водопостачання залишаються 16 сіл Костянтинівського району, два рази на тиждень туди людям привозять технічну воду, її дають по 100 л на родину.

Станом на ранок 14 червня аварійну ситуацію усунули і Другий донецький водогін увімкнули.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що вчора впродовж дня рятувальники Донеччини продовжували підвозити воду в населені пункти, де відсутнє водопостачання. Загалом протягом дня підвезено 61,5 тонн питної води.

Фото: ДСНС

Зокрема, представники 16-го Державного пожежно-рятувального загону підвезли 29 тонн питної води населенню міста Костянтинівка.

Головне фото: Укрінформ