Хто такий плейбой та чи можливі з ним серйозні стосунки – пояснює психолог

Хто такий плейбой та чи можливі з ним серйозні стосунки – пояснює психолог

Цього дня, 9 квітня 1926 року народився американський видавець Г’ю Гефнер, засновник журналу PlayBoy. Хто такі "плейбої", в ефірі "ДеньПРО" розповів Олександр Сагайдак, аналітичний психолог та психотерапевт.

Ведучі:

В’ячеслав Ільїн, Ганна Матвійчук

Олександр Сагайдак зауважив, що насправді далеко не всі чоловіки прагнуть стати плейбоями.

"Звісно ж, є стереотип, що плейбоєм бути престижно, це маса задоволення, і це дійсно так. Але далеко не кожний чоловік у контексті своєї індивідуальності може і прагне бути плейбоєм", – стверджує психолог.

Він зазначив, що плейбой – це особистість, для якої на першому місці стоїть прагнення до задоволення.

"Задоволення не тільки сексуального, але усіх насолод, які дає людині життя. Любовні насолоди, звісно, на першому місці, але і естетика, і мистецтво – загалом усе це пояснюється терміном "лібідо". І саме лібідо стоїть на першому місці у таких чоловіків, – пояснив психотерапевт. – З чоловічою психологією загалом це не дуже корелює, тому що традиційно на першому місці у чоловіків – прагнення до успіху, до авторитету, те, що ми називаємо прагненням до влади".

Олександр Сагайдак також зазначив, що плейбой – це герой-коханець, для якого відносини з жінкою або жінками є особливо важливою сферою життя. Окрім цього, однією з характерних рис такого чоловіка є артистизм.

"І перш за все, його артистизм виявляється у сфері любовних відносин. Він артист на сцені кохання. Він грає роль героя-коханця перед жінкою для того, щоб спокусити її. Але це не якась роль, яку він грає механічно, це роль, яка йде у нього від серця. Плейбой – це артист любовних відносин, – стверджує психолог. – Це і є однією з головних причин того, чому багато чоловіків, які прагнуть бути плейбоями, насправді не можуть ними бути. Артистизм властивий не всім, і особливо такий артистизм героя-коханця".

Сімейні стосунки з чоловіком-плейбоєм, розповідає Олександр Сагайдак, – дуже складна проблема і для жінки, і для самого плейбоя.

"Непостійність, мінливість, прагнення до нового, емоційна творчість у відносинах з іншими жінками – це те, що чоловіка-плейбоя збуджує і веде по життю. Для того, щоб він стабілізувався і обрав одну жінку на все життя, потрібні дуже серйозні зусилля і для нього, і для жінки. Відверто кажучи, жінка має бути неординарною, щоб утримати біля себе чоловіка-плейбоя", – стверджує психолог.

Раніше психолог розповів, як правильно провести святкові вихідні.

 

– Людино в залізному костюмі, хто ти без нього?

– Геній, мільярдер, плейбой, філантроп… (х/ф "Месники", діалог Капітана Америки та Залізної людини)

Фото MARVEL