Фільм про Гандзюк покажуть на телеканалах та повезуть у Херсон

Фільм про Гандзюк покажуть на телеканалах та повезуть у Херсон

Документальний фільм "Гандзюк: системне вбивство" покажуть в ефірі низки українських телеканалів, графік показу оприлюднили активісти групи "Хто замовив Катю Гандзюк" на сторінці у Facebook.

"Доки ГПУ не може зібрати до купи факти, МВС та СБУ ганяються за учасниками ініціативи, а суди над єдиним затриманим підозрюваним в замовленні вбивства відтягуються, журналісти Слідство.Інфо провели власне розслідування та розповідатимуть про свої напрацювання на всю країну", — повідомляють активісти.

Графік показів фільму:

26 березня, 21.00 - 24-й канал.

27 березня, 21.15 - UA: Перший

28 березня, 23.15 - Hromadske.ua

29 березня, 18.00 - Hromadske.ua

Влітку 2018 року херсонську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Вона отримала важкі хімічні опіки й за три місяці померла в лікарні. До розслідування резонансного злочину долучилися провідні правоохоронні органи України. Від дня нападу минуло майже вісім місяців. Убивство не розкрито.

Фото: Анна Бабінець

Інтерв'ю з Катериною, в якому вона оприлюднила свої підозри щодо замовників нападу на неї та відкриття журналістів щодо перебігу слідства, зібрані в фільмі-розслідуванні "Гандзюк: системне вбивство". Журналісти Анна Бабінець, Катерина Лихогляд та Олена Логінова розпочали власне розслідування нападу на Катерину Гандзюк, коли вона ще була жива.

"Коли минулої осені я прийшла до Катерини Гандзюк у лікарню поговорити про її версії нападу, була впевнена, що ще зробимо хороше відеоінтерв'ю. Цього не сталося. Через три тижні Катя померла. Але це, останнє, аудіоінтерв'є стало початком фільму-розслідування. Дуже важкого в усіх розуміннях", — говорить Анна Бабінець.

У документальному фільмі-розслідуванні журналісти перевірили версії активістки.

Вперше фільм показали вчора, 25 березня у кінотеатрі "Київ", за словами відвідувачів, глядачів була повна зала, присутнім на показі був також батько вбитої.

Фото: Данило Мокрик

Крім телепоказів, фільм покажуть також у низці кінотеатрів Києва та інших міст, одним з перших відвідають місто, де стався злочин — Херсон.

У столиці фільм можна буде побачити цієї суботи, 30 березня у кінотеатрі "ліра" о 17:30 та 2 квітня у кінотеатрах "Дніпро", "Флоренція", "Лейпциг" о 20:00.

У вільний доступ фільм викладуть лише після того, як покажуть у різних містах України та на всіх можливих телеканалах.

Нагадаємо, 6 березня правоохоронці зняли електронний браслет з підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера і повернули йому закордонний  паспорт.