В РФ порушили кримінальну справу проти В’ятровича, звинувачують в "реабілітації нацизму"

В РФ порушили кримінальну справу проти В’ятровича, звинувачують в "реабілітації нацизму"

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В’ятровича. Відповідне повідомлення розміщене на сайті російського відомства
 
"У Слідчому комітеті Росії стосовно голови Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимира В'ятровича порушено кримінальну справу за фактом реабілітації нацизму (ч. 2 ст. 354.1 КК РФ)", — йдеться в повідомленні.
 
За даними російського слідства, В'ятрович, використовуючи своє службове становище з 12 листопада 2014 року і по теперішній час нібито здійснює систематичне заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду і покарання "військових злочинців європейських країн осі, в тому числі про саму приналежності українських націоналістів часів Великої Вітчизняної війни до військ СС і їх участі у військових злочинах проти мирного населення".
 
Сам В'ятрович назвав ініціативу Слідчого комітету "російською гарячкою".
 
Зазначимо, Володимир В’ятрович обіймає пост директора Українського інституту національної пам'яткі з 25 березня 2014 року.