США не підтримують жодного кандидата на виборах президента України — заступник держсекретаря

США не підтримують жодного кандидата на виборах президента України — заступник держсекретаря

США не підтримують жодного кандидата на посаду президента України. Про це заявив заступник держсекретаря США Девід Хейл в ході прес-конференції у Києві. 
 
"Америка підтримує народ України в цьому демократичному процесі, а не якогось конкретного кандидата. Це буде ключовий тест прогресу України на шляху демократії і ми сподіваємося побачити успіх у цьому.  Коли вибори відбудуться, Сполучені Штати продовжать працювати з вами для того, щоб продовжити наші стратегічні відносини", — заявив Девід Хейл.
 
Він зазначив, що мав зустрічі з провідними кандидатами, однак відмовився розповісти деталі.
 
"Я мав честь зустрічатися з декількома провідними кандидатами на президентських виборах, серед них був і пан Зеленський. Я не думаю, що варто ділитися конкретикою наших розмов", — зазначив Девід Хейл.
 
Зазначимо, заступник держсекретаря США Девід Хейл перебуває з візитом в України з 5 по 8 березня. 
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.
 
Девід Хейл, фото: Адміністрація президента України