Охотін: на цих виборах не буде однотурового кандидата

Охотін: на цих виборах не буде однотурового кандидата

На цих виборах не буде однотурового кандидата, переконаний політтехнолог Петро Охотін. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" політтехнолог Петро Охотін та політичний аналітик Світлана Кушнір спрогнозували, скільки турів варто очікувати на президентських виборах в Україні.

Ведучий:

Роман Коляда

"Я думаю, що на цих виборах однотурового кандидата не буде. Навіть найбільш оптимістичні, найбільш намальовані, найбільш чесні рейтинги — всі рейтинги показують, що такого кандидата, який вийде в один тур просто немає", — зазначив Петро Охотін.

Він зауважив, що залишається інтрига щодо того, хто буде у другому турі.

"Крім того, ми не впевнені, яка буде конфігурація другого туру. Якщо раніше був Порошенко проти Тимошенко, то зараз бачимо, що трохи все змішав Зеленський. Дехто заплющує очі і каже, що його виборці не прийдуть, але його виборці насправді можуть прийти. Тому інтрига залишається щодо того, хто буде у другому турі", — сказав він.

Світлана Кушнір також висловила думку, що буде два тури.

"Буде два тури. Суспільство розділене, а у розділеному суспільстві нема того кандидата, навколо якого люди б хотіли гуртуватися, наприклад, як було у 2014 році", — прокоментувала Кушнір.

Нагадаємо, також Центральна виборча комісія збільшила видатки на президентські вибори-2019 на майже 10 мільйонів гривень у зв'язку з великою кількістю зареєстрованих кандидатів на пост глави держави.

Як повідомлялося, ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти — всього зареєстровано 44 кандидати. Вибори заплановані на 31 березня.

Прослухати повну версію.