Чотири країни приєдналися до санкцій проти організаторів так званих "виборів" в ОРДЛО

Чотири країни приєдналися до санкцій проти організаторів так званих "виборів" в ОРДЛО

До рішення Європейського Союзу про санкції щодо осіб, відповідальних за організацію так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, приєдналися Чорногорія, Албанія, Норвегія та Україна.

Про це йдеться у декларації високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні, опублікованій 12 лютого.

"Країни-кандидати на вступ до Євросоюзу Чорногорія та Албанія, член Європейської економічної зони Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", — йдеться у декларації.

Нагадаємо, 10 грудня 2018 року міністри закордонних справ країн Європейського Союзу схвалили санкції проти 9 осіб, відповідальних за організацію так званих "виборів" в ОРДЛО. У список потрапили як українці, так і росіяни: Ольга Позднякова, Олена Кравченко, Леонід Пасічник, Володимир Бідьовка, Денис Мірошниченко, Олексій Найденко, Володимир Висоцький, Максим Свідченко, Катерина Терещенко.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада 2018 року. Центральна виборча комісія України оприлюднила офіційну заяву, якою визначила нелегітимний статус "виборів" на окупованому Донбасі.

Фото: Pixabay