Переменування Дніпропетровської області: серед місцевого населення немає єдиної думки — журналіст

Переменування Дніпропетровської області: серед місцевого населення немає єдиної думки — журналіст

Серед жителів Дніпропетровщини немає єдиної думки щодо зміни назви регіону. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомив журналіст Дніпровської редакції Українського радіо Віктор Ожогін. 
 
"Ми робили опитування у себе, як журналісти. Молоді, наприклад, байдуже, яка буде назва області. Люди середнього віку переважно підтримують назву “Січеславська” область, а от люди старшого покоління здебільшого підтримують назву “Дніпровська”, а то й “Дніпропетровська”, — повідомив Віктор Ожогін.
 
Разом з тим, журналіст зазначив, що ніяких соціологічних опитувань жителів області щодо зміни назви не проводилося. 
 
Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада включила до порядку денного сесії та направила до Конституційного суду України депутатський законопроект про внесення змін до ст. 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області).
 

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що територія області "нерозривно пов'язана з історією українського козацтва та його адміністративно-військових центрів — Січей".

Депутати також пояснили у записці до законопроекту, що запропонована ними назва області "відповідає світовій і вітчизняній практиці топонімічної номінації, найповніше відображає історично-географічні та соціально-культурні особливості краю".

Слухати повну версію.