Як накопичити на власне житло: поради економічного журналіста

Як накопичити на власне житло: поради економічного журналіста

Журналіствидання "Економічна Правда" Петро Шевченко в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповів, як накопичити на власне житло.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

Потрібно навчитися контролювати особисті фінанси. Треба зрозуміти скільки грошей ви в цілому заробляєте і які у вас витрати. Коли ви це зрозумієте, ви зможете з’ясувати, який відсоток від цього об’єму грошей ви зможете відкладати.

Ці гроші потрібно відкладати в місце, яке максимально недоступне для вас або для вашої сім’ї, аби  коли ви захочете щось купити, ви не змогли їх витратити. Для цього потрібно сховати їх в якесь місце або, наприклад, покласти на банківський депозит.

Дисципліновано відкладайте гроші. Крім того, потрібно набратися терпіння, якщо ви справді хочете купити собі житло. А це дуже не простий момент чекати, відкладати і не витрачати гроші. Для цього може бути потрібно кілька років, але це того варте.

Коли ви накопичите певну суму грошей, ви зможете скористатися іншим депозитом, для цього потрібно проконсультуватися з банками. Крім того, в Україні є можливість вкладати гроші в цінні папери українських підприємств. Найбільш популярними на сьогодні є облігації внутрішньої державної позики: коли держава позичає гроші всередині країни. Ці облігації можна купити у будь-якому банку, і це досить непогані відсотки. Крім того, ви не виплачуєте податки на доходи.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com