Сьогодні вперше за 1,5 місяця українські моряки зустрілися з родичами — адвокат

Сьогодні вперше за 1,5 місяця українські моряки зустрілися з родичами — адвокат

У Росії в Москві під час судового засідання українські моряки вперше за 1,5 місяця змогли побачитися з своїми родичами. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" заявив адвокат Микола Полозoв.
 
"Спілкування з родичами може бути тільки з дозволу слідчого. На даний момент слідство не видало жодного дозволу ні на телефонні переговори, ні на побачення. Сьогодні на суді вперше за 1,5 місяця родичі змогли на власні очі побачити своїх рідних-військовополонених, переконатися, що з ними все добре і навіть трохи поспілкуватися. Це був перший випадок, коли їм вдалося це зробити", — повідомив адвокат.
 
За його словами, на побутовому рівні військовополонені забезпечені більшістю необхідних речей.
 
"Всі наші адвокати регулярно відвідують моряків. Їх утримують у досить пристойних за російськими мірками умовах. На побутовому рівні вони забезпечені. У них є холодильники в камерах, телевізори, чого немає в інших СІЗО, але при цьому достатньо жорсткий режим", — повідомив Микола Полозов.
 

Нагадаємо, Лефортовський районний суд Москви проводить засідання щодо запобіжного заходу для захоплених українських військових в закритому режимі. Із зали суду вивели родичів українських військових і журналістів. За останніми даними, 12 з 24 військових продовжили арешт до 24 квітня.

Як повідомлялося, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч.Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

Слухати повну версію.
 
На фото: Микола Полозов, джерело: фейсбук