Які фільми подивитися на різдвяні свята — поради від кінознавця

Які фільми подивитися на різдвяні свята — поради від кінознавця

Кінознавець Ярослав Підгора-Гвяздовський в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповів, що цікавого варто переглянути на різдвяні свята.

Санта і компанія (2017)

Французький фільм “Санта і компанія” підходить настільки по-сучасному до Різдва, хоча говорить про Санту, і робить комедію такою розумною, що її можна дивитись і дітям, і дорослим. Саме тому вона зібрала у Франції великі гроші і я так розумію, що буде продовження.

Реальна любов (2003)

Є британська дуже класна комедія, правда їй вже років 12. "Реальна любов" Тоні Кертіса. Дуже рекомендую цей фільм, тому що він зроблений в стилі новел. Це 5-6 історій, які об’єднані різдвяним настроєм і там дуже тонко говориться про любов, яка до нас може прийти саме в різдвяні свята.

Щасливого Різдва (2005)

Франко-німецько-бельгійський фільм "Щасливого Різдва". Він, до речі, може бути доволі актуальним. Мова йде про Першу світову війну, про те, як солдати з Франції, Бельгії і Німеччини просто виходять з окопів і починають святкувати Різдво. Це перемир’я власне і є сенсом Різдва.

Міцний горішок (1988, 1990)

Ми можемо згадати класичний бойовик, один з найкращих у жанрі екшн — "Міцний горішок". Дві перші частини, відбуваються на Різдво.

Ґрінч (2000, 2018)

Для дітей — це мультик і фільм про Грінча. Років 20 тому вийшла стрічка "Ґрінч, який вкрав Різдво" і прямо зараз виходить мультик про Ґрінча. Дуже круто, гарно знято і смішно для дітей.

Жах перед Різдвом (1993)

Якщо діти хочуть чогось з родзинкою, то краще подивитись мультик Жах перед Різдвом. Продюсером був Тім Бартон, тому він вийшов вельми похмурим, але повірте, дуже цікавим і оригінальним.

Хеппі (2017)

Для дорослих, якщо вони хочуть дивитись без дітей, то є серіал Хеппі, який виходив минулого року на каналі SyFy. Це екранізація коміксів і цього року буде другий сезон. Теж дуже рекомендую.

Слухати повну версію.