Анульовано санкції, накладені на Азарова — Європейський суд

Анульовано санкції, накладені на Азарова — Європейський суд

Європейський суд своїм рішенням від 19 грудня анулював санкції, що були накладені на екс-прем’єр-міністра Миколу Азарова, який переховується в Росії.

Про це йдеться у рішенні суду.

"Рішення Ради ЄС від 5 травня 2015 року, про внесення змін у рішенні від 2014 року щодо обмежувальних заходів відносно деяких осіб, організацій та органів, що було пов’язане із ситуацією в Україні, анулюються, в тому пункті, що стосується пана Миколи Яновича Азарова", — йдеться у повідомленні суду.

Європейський суд також зобов’язав ЄС відшкодувати витрати на судову процедуру австрійським адвокатам Азарова Александеру Еґґеру та Ґабріелю Ланські.

Нагадаємо, що, як заявляли у прокуратурі у 2014 році, екс-президент Віктор Янукович і його оточення за допомогою злочинних схем вивели з України суму, практично співзмірну з розмірами держбюджету 
— йдеться щонайменше про близько два мільярди доларів і більше мільярда гривень.

У 2014 році ЄС заблокував рахунки в банках на своїй території, що належать Януковичу і низці людей, що входили до його уряду, зокрема, і Азарова. Янукович і Азаров подали позови до Євросуду, щоб зняти з себе санкції.

Як повідомлялося, влітку Європейський суд відмовився скасовувати санкції проти екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова.