Суд ЄС залишив чинними санкції проти Азарова

Суд ЄС залишив чинними санкції проти Азарова

Європейський суд відмовився скасовувати санкції проти екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Рішення розміщено на сайті суду 26 квітня.

"Четверта апеляція відхилена. Тобто, заява має бути повністю відхилена без необхідності розгляду клопотання заявника щодо заходів із організації процедури або, у якості альтернативи, прохання про підтримку наслідків рішення 2016/318, прийнятого Радою (ЄС)", - йдеться в рішенні суду.

Суд робить висновок про те, що Рада ЄС діяла у відповідності з вагою доказів і не зробила помилки, визнаючи, що в листі від 30 листопада 2015 року наведено достатні докази на підтримку того факту, що під час ухвалення рішення позивач був об'єктом кримінального розгляду в справах, які українські судові органи класифікували як незаконне привласнення державних коштів та зловживання службовим становищем. Це і стало причиною накладення санкцій.

Нагадаємо, колишній глава уряду України оскаржував це рішення про введення проти нього у 2016 році санкції Радою Європейського Союзу. У висновку постанови, де перераховується вся хронологія подій, вказується, що позивач, тобто Микола Азаров, має до того ж відшкодувати свої власні юридичні витрати і витрати Ради ЄС.