США готують нові санкції проти Росії

США готують нові санкції проти Росії

Державний департамент США до 6 листопада має представити Конгресу висновок про дотримання Росією умов закону США про хімічну і бактеріологічну зброю через справу про отруєння Скрипалів у Солсбері.

Про це заявив заступник керівника прес-служби Держдепартаменту Роберт Палладіно.

"6 листопада - це дедлайн, коли Державний департамент повинен засвідчити Конгресу, що Росія задовольняє умови Закону про хімічну та біологічну зброю. Нам доведеться засвідчити, чи припинила Росія використовувати хімічну зброю, і дозволить міжнародним інспекторам перевірити ці гарантії. Якщо ми не зможемо зробити таку сертифікацію, після консультацій з Конгресом Державний департамент буде зобов'язаний запровадити другий раунд санкцій", -  зазначив він.

Раніше повідомлялось, що британські слідчі дійшли висновку, що Скрипаль та його донька були отруєні нервово-паралітичною речовиною типу "Новачок", розробленою в СРСР.

Організація з заборони хімічної зброї у доповіді щодо хімічної речовини, якою були отруєні Скрипалі, підтвердила використання "Новачка".

"Нема ніяких сумнівів в тому, що саме було використано, і не існує альтернативного пояснення того, хто є відповідальним. Тільки Росія має свої засоби, мотиви та записи", - заявив у своєму виступі міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон.