Обсяг україномовних пісень на загальнонаціональних радіостанціях зростає (аудіо)

Обсяг україномовних пісень на загальнонаціональних радіостанціях зростає (аудіо)

У першому півріччі цього року на загальнонаціональних радіостанціях обсяг україномовних пісень становив 54 %, а на регіональних та місцевих — 48%.

Такі результати моніторингу 15-ти загальнонацональних радіостанцій і 174-х регіональних та місцевих FM- радіостанцій щодо дотримання обовязкової частки україномовних пісень та частки ведення передач українською мовою. Їх оприлюднив сьогодні член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський. За його словами, спостерігається перевиконання квоти від мінімально встановленого законом значенння на 24 і 18 відсоткових пунктів відповідно.

Прослухати

Тетяна Майдановська, спіробітник агенства Кримські новини каже, що Україна запізнилася із введенням мовних квот.

Прослухати

Моніторинг місцевих регіональних радіостанцій, що здійснюють мовлення в районах Луганської та Донецької областей, проводився на територіях, підконтрольних українському Уряду. У першому півріччі 2018-го року Нацрада з питань телебачення та радіомовлення за порушення вимог щодо квот на радіо наклала штраф на три радіостанції: це ТРК СТВ - місто Сєвєродонецьк Луганської області, Радіо Пятниця — Київ та "ТРК Європа Плюс Київ". Українське радіо намагається зв'язатися із колегами з цих медіа, щоб отримати коментарі.

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!