Леся Кондратюк: "Одна з проблем українців - комплекс меншовартості"

Леся Кондратюк: "Одна з проблем українців - комплекс меншовартості"

Філософ Леся Кондратюк, кандидат наук і викладачка. Наукова кар'эра не стала основною у її житті. Вона має досвід запровадження соціальних проектів і в житті, і в бізнесі. Є організатором школи репетирорів для онкохворих дітей, які лікуються в Національному інституті раку, аби допомогти їм опанувати шкільну програму. Стала співзасновницею проекту, який виробляє навігаційні маячки для людей з вадами зору, щоб допомагати орієнтуватися їм у міському просторі. Ініціювала відкриття дитячих наукових студій в Малій академії наук, щоб дати школярам можливість отримувати знання, яких не дає школа і які потрібні в сучасному світі. Леся Кондратюк - гостя студії програми Українського радіо "Код досвіду".

Як вдається поєднувати соціальну і бізнесову складову?

Всі ці речі формують особистість і дають мені можливість розкриватися. Це одна особистість, але різні прояви моїх здібностей і бажань.

У вашій особистості є ще кутки, які можуть здивувати?

Бувають відкриття в собі, і це залежить від ситуації, коли від тебе вимагається якась реакція на щось. Часто є здивуванням не моя дія, а реакція на неї того, хто поряд.

Є чимало проектів, що відбирають купу часу. Як все це можна поєднати?

Майстерність можна розвивати все життя. Я навчилась нічого не відкладати і є багато способів як все організувати.

А де ж очікувана успішність?

На сьогоднішній день у мене немає мети гроші для грошей, але помінялося ставлення в тому сенсі, що гроші - це ресурс, як і все інше, які я можу використовувати, вкладати. І у мене поєдналася соціальна складова і бізнесова.

Наскільки поєднувані гроші і соціальна складова?

Одна із проблем людей з українським менталітетом - вони володіють комплексом меншовартості.

Бувають моменти, коли опускаються "крила"?

Бувають... Або я їду в монастир, або спілкуюся з однодумцями, які мене підсилюють.

Ваш власний код досвіду?

Відповідальність, дисциплінованість, не відкладати, не лінитися, бути вдячними, вірити і мати поруч людей, якщо немає - то шукати таких людей, які будуть разом із вами, щоб ви не були самотніми в тому, що ви робите, і все вдасться!