Укрзалізниця отримає від Європейського інвестиційного банку 300 млн євро

Укрзалізниця отримає від Європейського інвестиційного банку 300 млн євро

Президент України Петро Порошенко, виступаючи в Миколаєві, підписав законопроект про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Про це передає УНН.

За словами Президента, це характеризує різке зростання інвестицій в економіку України взагалі і в транспортну інфраструктуру зокрема.

"Йдеться про проект модернізації залізниці на ділянці проекту напрямку "Волинське-Миколаїв-Колосівка". Загальний обсяг інвестицій передбачений понад 300 млн євро. Він забезпечить збільшення і швидкість потягів, збільшення пропускної спроможності, і на сьогодні це робиться для того, щоб полегшити залізничне сполучення з миколаївськими портами, забезпечити збільшення завантаження, прискорення обробки і підвищення якості надання транзитних послуг, забезпечення укріплення статусу України як транзитної держави. За вашою присутністтю я підписую відповідне подання до Верховної Ради", - наголосив він.

За його словами, 300 млн євро Європейського інвестиційного банку найближчим часом надійдуть в економіку Миколаївської області.

"Ще одна важлива річ – сьогодні також буде підписаний інший фінансовий документ – проект закону про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком", - відзначив Голова держави.