Центр Києва очищають від незаконних МАФів

Центр Києва очищають від незаконних МАФів

Комунальне підприємство "Київблагоустрій" здійснює демонтаж незаконних тимчасових споруд на Андріївському узвозі.

Про це повідомляє  прес-служба КМДА.

"Перенесення "сувенірного містечка" на розташовану у 60 метрах Алею художників є найкращою альтернативою як повному демонтажу тимчасових споруд, так і великому скупченню палаток та торговельних рядів, яке, по суті, понівечило архітектурний і естетичний вигляд історичної ділянки на перехресті вулиць Десятинної та Володимирської", – заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

Зранку 4 квітня на перетині вулиць Десятинної та Володимирської КП "Київблагоустрій" демонтував велику кількість незаконних тимчасових споруд (ТС). Роботи велися на підставі офіційного доручення, виданого 3 квітня Департаментом міського благоустрою. Цьому дорученню передували інспекторські перевірки, які засвідчили відсутність у власників зазначених ТС дозвільних документів на їхнє встановлення.

Востаннє приписи із вимогою місцевої влади або надати дозвільні документи, або прибрати тимчасові споруди самотужки, були вручені орендарям та власникам кіосків і наметів у п'ятницю, 30 березня.

Зокрема, 1 лютого столична влада запропонувала підприємцям перенести свої намети на відремонтовану поруч Алею художників та укласти із балансоутримувачем Алеї угоду, яка б дозволила підприємцям вести торгівлю на зазначеній території.

Напередодні демонтажу виконувач обов'язків директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв нагадав, що у власників ТС на Андріївському узвозі було достатньо часу, щоб укласти нові угоди із балансоутримувачем відремонтованої Алеї художників, переїхати на неї та уникнути демонтажу.