До Британії прибули міжнародні експерти з хімічної зброї

До Британії прибули міжнародні експерти з хімічної зброї

До Великої Британії прибула група міжнародних експертів з хімічної зброї, щоб отримати зразки нервово-паралітичної речовини, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку.

Про це повідомляє НВ.

Як зазначили у британському Міністерстві закордонних справ, зразки речовини будуть відправлені до авторитетних міжнародних лабораторій, відібраних Організацією із заборони хімічної зброї, для проведення тестів.

Результати тестів очікуються щонайменше через два тижні.

Нагадаємо, 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними на лавці в торговому центрі в Солсбері. Скрипаль з донькою досі перебувають в реанімації в критичному стані.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, виступаючи в британському парламенті, заявила, що Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою в Росії. Вона відома під назвою Новачок.

У Росії стверджують, що всі запаси газу Новачок були знищені відповідно до міжнародних угод під контролем міжнародних спостерігачів Організації по забороні хімічної зброї.

Британія поклала відповідальність за інцидент на Росію, скликавши з цього приводу Радбез ООН, і прийнявши рішення про вислання з країни 23 російських дипломатів.