У школах України запроваджуватимуть електронні підручники

У школах України запроваджуватимуть електронні підручники

Міністерство освіти опублікувало План реалізації експерименту по впровадженню електронних підручників та Національної електронної освітньої платформи.

Документ містить підходи для апробації дослідних зразків е-підручників і впровадження їх у школах, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, передає Ukr.Media.

"Пілотування електронних підручників у школах розпочнеться вже в 2018/2019 навчальному році і триватиме до кінця 2020/2021. За цей час планується дослідити використання експериментальних зразків за 41 назвою підручників (5 назв в перший рік, 13 – у другій, 23 – у третій)", - йдеться в повідомленні.

Ресурсом для розміщення електронного навчального контенту та забезпечення вільного доступу до е-підручників стане Національна освітня е-платформа. Загалом вона буде містити щонайменше 9 функціональних модулів і надалі має стати одним із елементів забезпечення якісним освітнім контентом та освітніми послугами для навчання впродовж життя.

Зокрема, вже в цьому році в рамках Національної освітньої е-платформи планується створити модулі, які забезпечать прозору експертизу е-підручників, а також механізми їх відбору.