Біля польського Меморіалу орлят у Львові пролунав вибух

Біля польського Меморіалу орлят у Львові пролунав вибух

У Львові біля польського Меморіалу орлят, розташованого на Личаківському цвинтарі, близько 21:50 13 березня пролунав вибух.

Про це повідомив директор музею "Личаківський цвинтар" Михайло Нагай, йдеться на сайті Львівської міськради.

За словами директора, невідомий вибуховий предмет обстежують спеціалісти, ніхто не постраждав, надгробки також не пошкоджено.

"Зі слів охоронця, вибух пролунав за 15 м від господарських приміщень. Ситуація така, що на ніби травник з-за муру хтось кинув невідомий предмет. На місці вже працюють експерти. Від вибуху утворилась ямка 30 см діаметром. Ніхто не постраждав", - розповів він.

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич уточнив у Facebook, що вибух стався недалеко від польського Меморіалу орлят на вул. Мечнікова.

Зазначимо, що Меморіал орлят - польський військовий меморіал у Львові. "Орлята" - це учасники боїв проти ЗУНР (1918-1919 рр.) та проти більшовиків (1920 р.). Їх поховали на Кладовищі захисників Львова, що є частиною Личаківського цвинтаря.

24 червня 2005 року Меморіал орлят відкрили за участі екс-президента Віктора Ющенка і його тодішнього польського колеги Александра Квасневського.

Нагадаємо, Польща планувала в 2018 році випустити нові паспорти із зображенням Меморіалу орлят у Львові.

МЗС України скерувало ноту протесту Польщі через паспорти із зображенням Меморіалу орлят у Львові.