Турецька армія заявила про оточення Афріна

Турецька армія заявила про оточення Афріна

Армія Туреччини заявила про оточення утримуваного курдами міста Афрін на півночі Сирії.

Про це повідомляє Громадське.

У заяві йдеться про те, що війська та союзні сирійські постанці також захопили "території критичного значення" у регіоні Афріну. Наразі не було підтверджень від курдських офіційних осіб.

Раніше Туреччина заперечила заяви моніторингових груп та сирійських державних ЗМІ про те, що турецькі військовослужбовці використовували хімічну зброю проти цивільних осіб під час операції "Оливкова гілка" у Сирії.

Нагадаємо, місцеві лікарі та сирійські державні ЗМІ повідомили, що турецькі сили напали на анклав курдів у сирійському Афріні ввечері 16 лютого.

Зазначалося, що шість людей мали труднощі з диханням, а також інші симптоми, що вказують на отруєння газом.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що над південно-східною турецькою провінцією Хатай у Сирії під час операції «Оливкова гілка» збили турецький гелікоптер.

"Оливкова гілка" — військова операція збройних сил Туреччини та протурецьких збройних формувань сирійської опозиції на півночі Сирії. Офіційно операція розпочалася 20 січня 2018 року. Її метою є витіснення курдів із західної частини сирійського Курдистану. Курди ж заявляють про десятки загиблих і поранених серед місцевого населення через військові дії Туреччини.