"ОХМАТДИТ" отримав партію медикаментів для хворих на мукополісахаридоз (аудіо)

 "ОХМАТДИТ" отримав партію медикаментів для хворих на мукополісахаридоз (аудіо)

Партія медикаментів для хворих на один із типів мукополісахаридозу надійшла сьогодні до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ". Препарат, отриманий  за сприяння Програми розвитку ООН, було  уперше зареєстровано у світі у 2014 році.

З подробицями   Катерина Шевцова:

"Мукополісахаридоз - це група рідкісних генетичних захворювань, коли у хворого не виробляється достатньо певних ферментів, що допомагають розщеплювати деякі види жирів і вуглеводів. Наслідком може бути затримка у розвитку, пояснює завідуюча центром ораних захворювань лікарні "ОХМАТДИТ" Наталія Пічкур.

330 флаконів ліків прибуло в Україну для дітей, які мають це рідкісне захворювання. Цієї кількості флаконів вистачить для нині зареєстрованих 12-ти дітей, каже головний лікар лікарні "Охматдит" Ірина Садов’як.

Першим лікування отримає п’ятирічний хлопчик, у якого два роки томУ виявлено захворювання. Щодня мама разом з малюком роблять зарядку, масаж, фізіопроцедури на колінні суглоби, каже мама Юлія.

Три роки тому уряд країни звернувся до Програми розвитку ООН з проханням допомогти придбати препарати коштом уряду, повідомив під час отримання ліків директор Представництва ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.

Закуплені ліки, за словами Янтомаса Хімстри, допоможуть багатьом людям поліпшити якість життя".

Катерина Шевцова, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

 Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!