Нік Картер: війна з Росією може стати невідворотною

Нік Картер: війна з Росією може стати невідворотною

Незважаючи на зусилля цивілізованого світу, спрямовані на мирне вирішення суперечок, конфлікт із РФ може виявитися невідворотним.

Таку думку висловив начальник генштабу Збройних сил Великобританії генерал Нік Картер, повідомляє Укрінформ.

"Для нашого покоління з часу завершення Холодної війни звичними є війни за вибором, але у нас може не бути вибору щодо конфлікту із Росією. Нам слід пам'ятати вислів Троцького: "Ви можете не цікавитися війною, але тоді війна зацікавиться вами", - сказав Картер.

Генерал вважає, що з огляду на це світовій спільноті слід діяти дещо інакше, перш за все визнавши, що Росія поважає силу тих, хто протистоять їй. Він також закликав визначити слабкі сторони Росії і асиметрично маневрувати проти них. Британія має вишуковувати власні вразливі до шкідливих російських впливів та дезінформації сторони, зменшуючи їх вразливість, зазначив Нік Картер.

На переконання начальника генштабу Великої Британії, важливе значення має і зменшення енергетичної залежності від РФ. Що стосується інших країн, начальник Генштабу Британії радить брати участь у розбудові інституційної спроможності сусідніх держав, аби вони мали силу і впевненість протистояти Росії.