В Україні буде створено систему захисту та стимулювання інвесторів

В Україні буде створено систему захисту та стимулювання інвесторів

В Україні буде створено ефективну систему, яка працюватиме на захист інвесторів та заохочуватиме до інвестування.

Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Зокрема, плануються зміни до податкового законодавства, за яким оподатковуватиметься лише капітал, який виводитиметься із держави. Кошти ж, що залишатимуться і працюватимуть в середині країни, від оподаткування звільнятимуться, наголосив Глава держави. "Ми плануємо внести зміни до податкового законодавства, замінити податок на прибуток аби стимулювати залучення інвестицій, але лише у випадку, коли кошти виводяться з України. Коли ви інвестуєте в Україну – ви не сплачуєте податки", - сказав він.

Президент відзначив й ініціативу зі створення Національного бюро фінансових розслідувань. "Бюро буде єдиною аналітичною службою. І жоден з інших правоохоронних органів не зможе навіть постукати в двері бізнесу. Ми плануємо створити ефективну систему, щоб захищати інтереси інвесторів", - підкреслив Петро Порошенко. Він додав, що для цього було здійснено низку важливих кроків, щоб покращити фінансову систему і очистити банківський сектор, узгоджено кандидата на посаду голови Національного банку України. І це має підтримку Міжнародного валютного фонду та міжнародних партнерів.

Президент нагадав, що всі зазначені зміни відбуваються під час російської агресії в Україні. "Десятки тисяч українців захищають не лише свій суверенітет, територіальну цілісність і незалежність, але свободу і незалежність у Європі і всьому світі, зупиняючи Росію від спроб підірвати глобальну стабільність, коли один з постійних членів Ради безпеки ООН є агресором. Нам життєво потрібна миротворча місія на Сході моєї країни", - наголосив Глава держави.