Росія не збирається йти з Донбасу

Росія не збирається йти з Донбасу

За словами експерта зовнішньополітичних досліджень Стівена Бланка, Росія відмовляється прийняти узгоджений результат, наслідком якого буде відхід з Донбасу чи Криму.

Про це повідомляє УНІАН.

"Москва не збирається виводити війська з Донбасу і повертати Крим найближчим часом. Брехлива політика Росії може обернутися для неї катастрофою", - заявив у статті для американського аналітичного центру Atlantic Council старший науковий співробітник Інституту зовнішньополітичних досліджень Стівен Бланк.

Він нагадав, що нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров повторив три брехливих заяви: на Донбасі немає російських військ, конфлікт на сході України – громадянська війна, а не російське вторгнення, а військові Росії не причетні до збиття MH17 в липні 2014.

Бланк наголосив, що брехня російської держави є підтвердженням того, що, незважаючи на переговори зі спецпредставником США щодо України Куртом Волкером і "нормандською четвіркою", Москва не збирається йти з Донбасу чи повертати Україні Крим. Більше того, РФ посилює свою військову присутність на окупованому півострові.

"Оскільки брехня Лаврова і Путіна показує, що вони відмовляються визнати, що мрія про імперію для них недосяжна, вони лише прискорюють те, що у кінцевому підсумку обернеться катастрофою", – додав він.