Львівська швидка допомога приїжджає на третину викликів із запізненням (аудіо)

Львівська швидка допомога приїжджає на третину викликів із запізненням (аудіо)

У Львові через нестачу медичного та технічного персоналу, а також спеціалізованих автомобілів швидка допомога приїжджає на третину викликів із запізненням. Крім цього, на оперативність роботи цієї служби суттєво впливають і необґрунтовані виклики швидкої допомоги.

Тему продовжує наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Напередодні новорічних свят львів’янин Роман Пришляк втратив маму. 75-річна жінка впала на підлогу без свідомості, і син викликав швидку допомогу. Медики на екстрений виклик приїхали не за 10 хвилин, як передбачено нормативом, а через годину, коли вже було пізно: жінка померла від інфаркту, - розповів Роман.

Щодня у Львові на станцію швидкої допомоги надходить близько 400 викликів. Вчасно виїжджати на всі не дозволяють об’єктивні обставини, - каже заступник головного лікаря Володимир Кузій.

Та навіть ті 34 машини швидкої і той персонал, що є на станції, могли би працювати ефективніше, якби в місті було менше невиправданих викликів, - розповів лікар Ярослав Бакун.

За словами ж Володимира Кузія, рекорд у Львові побила жінка, яка за півроку замість того, щоб звертатися до поліклініки, 127 разів викликала собі швидку".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!