Німецькі євреї занепокоєні проявами антисемітизму у ФРН

Німецькі євреї занепокоєні проявами антисемітизму у ФРН

Колишній президент Центральної ради євреїв Німеччини Шарлотте Кноблох вважає, що існує дедалі більша загроза громадському життю євреїв у Німеччині.

Її думку наводить видання Zeit.

"Єврейське життя може проходити у громадському просторі лише під охороною поліції і при суворих запобіжних засобах, або від нього абсолютно варто відмовитися з міркувань безпеки", - заявила Кноблох.  На її думку, у країні спостерігається "агресивний антисемітизм" - від словесних нападок в інтернет-просторі до фізичного насильства.  "Міцніє антисемітизм праворуч і ліворуч, у мусульманському співтоваристві, а також у центрі суспільства", - сказала 85-річна Кноблох.

Нещодавно міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр навіть запропонував запровадити посаду уповноваженого Федерального уряду з питань антисемітизму.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Берліні були відзначені факти спалювання ізраїльських прапорів, це сталося після рішення американського президента Дональда Трампа перенести посольство своєї країни до Єрусалима. Крім того, у районі Хайлборн невідомі розбили кілька ламп на встановленій напередодні свята Хануки менорі. Великі менори у Берліні та Мюнхені поліцейським довелося охороняти цілодобово.