У Києві відбулась презентація сюрреалістичного арт-календаря (аудіо)

У Києві відбулась презентація сюрреалістичного арт-календаря (аудіо)

Презентація сюрреалістичного арт-календаря від Благодійного фонду "Повернись живим" відбулась сьогодні у Києві.

Загалом, це четвертий щорічний календар від фонду. Але цього разу він буде без портретів військових. Бо, як пояснив голова фонду Віталій Дейнега, цей календар "про військову їжу, переосмислену у художній спосіб".

На презентації побувала Ольга Бутко:
                                            
"Молоко згущене, набої калібру 9-ть на 18-ть міліметрів, хвостовик пострілу до СПГ-9, фляга залізна, печиво, ложка-шумівка. Це – січень. Чайник емальований, постріл до РПГ-7, чай пакетований, сир, цукерка, чашка. А це – червень. А ось жовтень – риба в томаті, набої калібру 9-ть на 19-ть міліметрів, набої калібру 7, 62-а, перець, калина. Ялинкова іграшка
підкаже, що це грудень. А пасочка – що квітень.
           
Показати тонку межу між миром і війною, високим мистецтвом і трагічною реальністю. Саме так сприйняла завдання створити арт-календар художник-стиліст Наталія Авраменко. І визначення цьому – сюрреалізм, каже дівчина.
          
Натхнення Наталія Авраменко і фотограф Михайло Бочкарьов шукали на передовій у Пісках, у розташуванні одного з військових підрозділів спецпризначення і на фрегаті "Гетьман Сагайдачний". Побачене не тільки надихнуло, зізнається Михайло Бочкарьов. А ще Михайло сподівається, що наступного календаря про війну не буде.

Автори проекту не прагнули когось здивувати чи вразити. Вони хотіли нагадати нам всім про те, що в країні йде війна - і треба допомагати армії, пояснює голова Благодійного фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега.
              
Календар вийшов накладом 900-т примірників. Коштує 500-т гривень. Придбати його можна через Благодійний фонд "Повернись живим". На зібрані кошти волонтери планують придбати квадрокоптер для 30-ої окремої мобільної бригади"

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!