У Черкасах водій тролейбуса озвучує зупинки двома мовами (аудіо)

У Черкасах водій тролейбуса озвучує зупинки двома мовами (аудіо)

Транспорт – дружній до іноземців. У Черкасах водій тролейбуса ініціював оголошування зупинок англійською мовою. На його зміні у салоні лунають українські й англійські назви зупинок.
   
Чи з'явиться англійська озвучка і в інших тролейбусах, цікавилася наша кореспондентка Юлія Порпленко:
               
"Євген Лиходід - водій одного із черкаських тролейбусів, дружніх до іноземців. Працює чоловік всього декілька місяців, але вже вводить ноу-хау у свою роботу. Чоловік відмовився від начитки кожної зупинки у мікрофон власним голосом. Замість нього тепер озвучує місцезнаходження смартфон. Водій зробив спеціальну систему керування. А озвучувати зупинки англійською вирішив після іноземних пасажирів, які через мовний бар'єр не розуміли назв зупинок.

Рафаель Нажи родом із Нігерії. Приїхав до Черкас на навчання більше місяця тому. Але українську поки що знає погано. Тому уникає громадський транпосрт, адже не всі кондуктори володіють англійською.

Нині система озвучки англійською мовою працює у тестовому режимі. Тролейбусників цікавить, як самі черкащани сприймуть таке нововведення. У планах урізноманітнити озвучку і в інших тролебйсах Черкас".

Юлія Порпленко. Черкаси Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!