Актори Київського обласного театру оголосили голодування

Актори Київського обласного театру оголосили голодування

Під приміщенням Київської ОДА мітингують актори Київського обласного драматичного театру ім. Саксаганського з вимогою виплати зарплати за 3 місяці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Актори і співробітники вийшли на акцію протесту проти скорочення фінансування та намагань облдержадміністрації звільнити директора театру В'ячеслава Ускова. Вони провели флешмоб під будівлею адміністрації з гаслами "Театру бути", "Театр потрібен Київщині", "Руки геть від Ускова". Актори та працівники театру на акції оголосили голодування і на знак цього пов'язали білі стрічки.

Як розповів кореспондентові Укрінформу директор Усков, театру на 2017 рік було виділено 24 млн грн, був затверджений бюджетний паспорт. Втім, за його словами, у квітні без попередження фінансування було скорочено до 15 млн грн. Також, за його словами, були спроби компромісу - повернення частини фінансування театру в обмін на звільнення директора. На цю пропозицію колектив театру не погоджується.

Наразі театр продовжує працювати, актори проводять репетиції. Плануються святкові новорічні та різдвяні вистави. 

Як повідомив начальник управління культури Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець, сьогодні на сесії вирішуватиметься питання повернення театру частини фінансування за 2017 рік у розмірі 7 млн грн. На наступний рік, за його словами, в планах виділити установі близько 26 млн грн.

Також саме депутати будуть вирішувати кадрові питання театру.  Зараз під будівлею зібрався майже весь колектив театру - 216 людей. Наразі групу з 13 представників колективу театру пропустили на сесію облради.