У Харкові за добу згоріли два тролейбуси (аудіо)

У Харкові за добу згоріли два тролейбуси (аудіо)

Два тролейбуси за добу згоріли у Харкові.
 
Наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська з’ясовувала обставини надзвичайної пригоди:
             
"Усього 12-ть тролейбусних маршрутів залишилося у Харкові. Їх обслуговують 120-ть машин, і з них менше третини – сучасні зразки з низькими підлогами. Всі інші значно старші. Зокрема, ті, що згоріли, працюють на міських дорогах більше 10-ти років. Перший тролейбус стояв порожнім на транспортному колі, другий рухався до депо і в ньому було кілька пасажирів, яких водій негайно евакуював. В обох випадках попередньою причиною пожежні називають коротке замикання електропроводки.

Екіпажі за викликом прибули у найкоротші терміни, адже транспортні засоби вигорають дуже швидко, повідомив керівник прес-служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області Ігор Лупандін в ексклюзивному інтерв’ю Українському радіо.

Він пояснив, що електротранспорт вигорає за 15-30 хвилин. У водія є вогнегасник та пісок, якими він може спробувати загасити полум’я. Зараз є сучасні вогнегасники, які безпечні при гасінні акумуляторів та інших об’єктів, що знаходяться під напругою.

Остаточну причину загоряння тролейбусів встановить експертиза, а чи підлягають вони ремонту і відновленню, вирішать фахівці тролейбусного депо".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!