Рада Європи не хоче виходу Росії зі складу організації

Рада Європи не хоче виходу Росії зі складу організації

Це може негативно вплинути на захист прав людини в РФ, зазначив генеральний секретар організації Турбйорн Ягланд.

Про це повідомляє DW.

Рада Європи остерігається виходу Росії зі свого складу. Члени організації розглядають можливість скасувати санкції, запроваджені щодо Росії у 2014 році після анексії Криму та початку збройного конфлікту на Донбасі. Вихід Росії може вдарити по захисту прав людини у світі, застеріг Ягланд. "Ми отримаємо Європу без Росії. Це було б великим кроком назад для Європи", - зазначив він.

Київ застерігає від поступок Москві. У Києві вважають, що Москва шантажує Раду Європи, домагаючись поновлення права голосу своєї делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи без поступу в питанні Криму та конфлікту на Сході України.

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба застеріг, що зняття санкцій із Москви "дискредитує організацію в Україні та всьому регіоні". "Якщо це станеться, Україна перегляне свої відносини з Радою Європи", - заявив дипломат.

Як повідомлялося, Москва у другій половині 2017 року припинила платити внески до Ради Європи. У МЗС Росії заявили, що це триватиме до повного відновлення повноважень російської делегації.