У США вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932 - 1933 років

У США вшанували пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932 - 1933 років

Українське посольство у США спільно з американським Крайовим комітетом із визнання Голодомору геноцидом та іншими громадськими організаціями організувало низку жалобних заходів, присвячених голоду в Україні 1932 - 1933 років.

Про це йдеться на сторінці посольства у Facebook.

У Вашингтоні, зокрема, відзначили другу річницю відкриття Меморіалу пам'яті жертв Голодомору-геноциду, в Конгресі США провели фотовиставку і брифінг з тематики Голодомору-геноциду, презентацію книги "Червоний Голод: війна Сталіна з Україною" Енн Аппельбаум у рамках церемонії вручення премії Фундації Омеляна і Тетяни Антоновичів.

Зазначається, що декілька губернаторств вже видали прокламації про Голодомор-геноцид і вшанувальні заходи за його жертвами.

Цьогорічне вшанування річниці Голодомору-геноциду 1932 - 1933 років в Україні завершилося проведенням в посольстві поминальної акції "Запалимо свічку пам'яті".

"Посол України в США та учасники акції запалили свічки пам’яті на подвір'ї посольства та вшанували пам'ять жертв Голодомору-геноциду хвилиною мовчання. Жалобними свічками освітилися також і вікна будівлі посольства", – йдеться у повідомленні.

На заході також виступив Голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, а священнослужителі Української Греко-католицької церкви м.Вашингтон відправили поминальну молитву.