Анонсовано тендер на продаж 4G-ліцензій в Україні

Анонсовано тендер на продаж 4G-ліцензій в Україні

Торги на отримання ліцензій для впровадження радіотехнології IMT та визначення переможців заплановані на кінець січня, повідомили у НКРЗІ.

Про це повідомляє DW.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації ухвалила рішення про проведення тендера на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Міжнародний рухомий (мобільний) зв'язок IMT" (4G) в смугах радіочастот 2510-2545 МГц, 2565-2570 МГц, 2630-2665 МГц, 2685-2690 МГц.

Згідно з повідомленням на веб-сайті НКРЗІ, до 10 листопада на сайті комісії і в її офіційному бюлетені буде опубліковано оголошення про проведення тендера та його умови. У комісії наголошують, що тендер відбудеться "на прозорих і недискримінаційних засадах" шляхом проведення торгів "з голосу". Повідомлення про намір взяти участь у тендері та інші документи тендерної пропозиції прийматимуться НКРЗІ із 13 листопада по 22 грудня 2017 року.

Крім того, у зв'язку із надходженням до НКРЗІ офіційних заяв від операторів телекомунікацій щодо наміру вивільнити діапазон 1800 МГц для можливості впровадження у ньому також нової технології, комісія повідомила, що планує розглянути у першій декаді грудня 2017 року питання щодо проведення тендеру на отримання ліцензій для впровадження 4G у зазначеному діапазоні.