У Львові розпочали благодійну акцію "Книги для Святого Миколая" (аудіо)

У Львові розпочали благодійну акцію "Книги для Святого Миколая" (аудіо)

Хоча до новорічно-різдвяних свят ще майже півтора місяця, у Львові вже розпочали благодійну акцію "Книги для Святого Миколая".

Волонтери збирають дитячі книжки, які 18-го та 19-го грудня від імені Чудотворця даруватимуть дітям-сиротам та дітям із малозабезпечених сімей.
 
Докладніше - наша кореспондентка Наталія Козачук:
               
"Із 2001-го у Львові щороку відбувається благодійна акція "Миколай про тебе не забуде", яку зініціювали активісти громадської організації "Академія української молоді". В її межах – волонтери, помічники "Святого Миколая", збирають для малечі із малозабезпечених сімей та дітей-сиріт подарунки – солодощі, іграшки, канцелярське приладдя, засоби гігієни, одяг, фрукти і, звичайно, книжки.

І, як не намагалися волонтери покласти хоч одну книжку в кожен подарунковий пакуночок, їх все одно не вистачало для всіх дітей. Тому цього року активісти організували ще одну акцію - "Книга для Святого Миколая" і залучили до неї львівські книгарні, - розповіла координатор акції Христина Швед.

Цього року виникла така ідея, щоби різні книжкові магазини допомагали нам у зборі книжок. Відповідно, ми, з їхнього дозволу поставили там коробочки,і кожен відвідувач магазину може купити книжку і вкинути її в таку коробочку.

Цього року святкові подарункові набори волонтери готуватимуть для майже трьох тисяч львівських дітей. Відповідно, стільки ж планують зібрати і дитячих книжок".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 


Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!