Тисячі людей в Бонні вимагали відмови від вугілля

Тисячі людей в Бонні вимагали відмови від вугілля

Учасники демонстрації, яка відбулася у Бонні перед початком міжнародної кліматичної конференції ООН, закликали до швидкої відмови від вугільної енергетики.

Про це повідомляє DW.

Тисячі людей  4 листопада в німецькому Бонні провели демонстрацію на захист клімату. Під гаслом "Захистити клімат - зупинити вугілля" вони вимагали швидкої відмови від вугільної енергетики. В акції, яка відбулася за два дні до початку міжнародної кліматичної конференції ООН, за даними поліції, взяли участь близько 11 тисяч демонстрантів.

Додамо, що до протесту долучилися близько ста різних громадських організацій та об'єднань. Учасники демонстрації закликали політиків ухвалити план дій, який зобов'язуватиме до відмови від вугільної енергетики. Під час проведення міжнародної кліматичної конференції ООН в Бонні з 6 до 17 листопада заплановані також інші акції протесту.

Як очікується, на конференцію має прибути до 25 тисяч учасників з різних країн світу. На ній мають обговорювати подальше втілення заходів, про які домовилися під час кліматичної конференції в Парижі у 2015 році. Паризька кліматична угода, зокрема, передбачає обмежити глобальне потепління цифрою значно нижчою за два градуси за Цельсієм - бажано до 1,5 градуса - у порівнянні з доіндустріальною добою.