Львівські комунальники запевняють, що до зими готові (аудіо)

Львівські комунальники запевняють, що до зими готові (аудіо)

В областях готуються до зими, яка, як прогнозують синоптики, буде сніжною. У Львові закупили п’ять піскорозкидувачів, два трактори та 15 тисяч кубометрів піскосуміші, витративши на це 10 мільйонів гривень з міського бюджету. В комунальних підприємствах міста запевнили, що долати снігові замети та ожеледь тут готові на сто відсотків.

Інформує наша кореспондентка Наталія Козачук:

"На балансі міста є 141 одиниця снігоприбиральної техніки. Це піскорозкидувачі, підмітальні машини, трактори, грейдери, тощо. Всю техніку вже перевірили, і яку треба, відремонтували. А крім піскосуміші, закупили ще й солі, яку в разі потреби – у випадку сильної ожеледиці, додаватимуть до суміші, - розповіла директор міського департаменту інфраструктури Ірина Маруняк.

Новинкою цього зимового сезону є те, що всю техніку обладнали GPS-трекерами. Тож всі дані про її пересування відстежуватимуть, як в офісах комунальних підприємств, так і департаменті інфраструктури міськради. Тож, наскільки вдало львівські комунальники здаватимуть зимові іспити, дізнаємося вже найближчими днями, адже синоптики прогнозують у Західній Україні сильні снігопади".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!