Грецькі біженці хочуть до Німеччини

Грецькі біженці хочуть до Німеччини

Група сирійських жінок та дітей у середу розклали намети навпроти парламенту в Афінах, протестуючи проти затримок у возз'єднанні з родичами в Німеччині.

Про це повідомляє Reuters.

"Деякі біженці, які перебувають в Греції більше року, сказали, що почали голодування", - йдеться у повідомленні. Грецькі ЗМІ повідомляють, що Греція і Німеччина у травні неформально домовилися, щоб уповільнити возз'єднання родин біженців. Грецький уряд, у свою чергу, заперечує таку інформацію.

За словами міністра Греції з міграції Яніса Музаласа, країні вдалося збільшити об'єднання сімей приблизно на 27% порівняно з минулим роком.  Він також додав, що Греція має гарантії від Німеччини про те, що біженці, чиї заявки були прийняті, в кінцевому рахунку потраплять до Німеччини, навіть якщо є затримки.

Як зазначається, близько 60 тисяч біженців та мігрантів, переважно сирійців, афганців та іракців, застрягли у Греції після того, як закриття кордону на Балканах призупинило їх подальшу заплановану подорож до Центральної та Західної Європи.  Близько 148844 біженців та мігрантів прибули до Греції з Туреччини цього року, що не так багато порівняно з майже 1 млн біженців у 2015 році. Однак повідомляється, що кількість новоприбулих знову зросла в останні місяці.